Aan- en verkoop na scheiden van een huis, appartement of woning

De opties bij een eigen woning

 

Heb je een eigen woning en ga je scheiden? Dan kun je de woning verkopen en de winst of het verlies delen. Ook kan een van de twee partners de andere uitkopen om in de woning te blijven wonen. Wanneer er kinderen zijn kan dit een goede keuze zijn. Mits uiteraard het financieel ook mogelijk is.

 

Stap 1. Kijk wat de waarde is van de woning

 

Voordat je beslist om de woning te kopen of te verkopen is het goed om te kijken wat de woning waard is. Een makelaar kan een vrijblijvende waardebepaling uitvoeren. Zo is al snel duidelijk wat het huis waard is zonder hier direct kosten voor te maken. In een later stadium kan een officiele taxatie gemaakt worden. Hiervoor moet je natuurlijk wel de rekening betalen. Nu is er inzicht in hoe het finacniele plaatje eruitziet.

 

Stap 2. Beslissen

 

Het is goed om te beslissen of één van jullie in de woning blijft wonen en mogelijk de ander uitkoopt of de woning verkocht wordt. Schakel in het laatste geval een goede makelaar in om de woning snel en goed te verkopen.

 

Stap 3. De nieuwe woning

 

Ontdek ook de mogelijkheden om een nieuwe woning te kopen of om te gaan huren. Een hypotheekadviseur kan de persoonlijke mogelijkheden berekenen rondom de nieuwe hypotheek. Het is ook mogelijk om eerst een woning te gaan huren. Misschien komt u in aanmerking voor huursubsidie?

 

Wees slim

 

Het is goed om alles goed te regelen. Weet dat een makelaar een goede derde persoon is, die onafhankelijk van de situatie de verkoop en de aankoop van een woning kan verzorgen. Hierdoor ontstaat er rust en zekerheid, dat het goed gebeurt zonder vervelende fouten.

Vragen? Wij helpen je graag!

Gebruik ons formulier.
    Wanneer kunnen we het beste contact met je opnemen? Bellen in de ochtendBellen in de middagBellen in de avondGraag contact per email
    Voorkeur eerste contact met (maak jouw keuze hieronder):
    Interesse in contact met (svp aanvinken): MakelaarAdvocaatMediatorScheidingscoachFinancieel/Hypotheek Advies