Hoe lang heb ik recht op alimentatie?

Hoe lang heb ik recht op Partneralimentatie?

 

Wanneer heb je recht op partneralimentatie? Wanneer je een huwelijk of geregistreerd partnerschap had is het belangrijk om ook daarna financieel voor elkaar te zorgen. Je hebt recht als dit het geval was en de ex-partner een hoger inkomen had. Was er geen sprake van huwelijk of geregistreerd partnerschap? Dan geldt dit alleen als het is opgenomen in het samenlevingscontract.

 

Scheiding na 2020

 

Voor scheidingen na 1 januari 2020 geldt dat de partneralimentatie de helft van het aantal jaren huwelijk of geregistreerd partnerschap is met een maximum van vijf jaar. Wel zijn er een paar uitzonderingen wanneer er kinderen zijn, wanneer je de AOW leeftijd behaald en wat de leeftijd is.

Vragen? Wij helpen je graag!

Gebruik ons formulier.
    Wanneer kunnen we het beste contact met je opnemen? Bellen in de ochtendBellen in de middagBellen in de avondGraag contact per email
    Voorkeur eerste contact met (maak jouw keuze hieronder):
    Interesse in contact met (svp aanvinken): MakelaarAdvocaatMediatorScheidingscoachFinancieel/Hypotheek Advies