Hoe snel kan de echtscheiding worden geregeld?

Hoe lang gaat het duren voor de scheiding rond is?

 

Het is afhankelijk van de procedure die je samen met je partner kiest hoe lang een scheiding duurt. Hoe is de relatie? Wordt het een scheiding waarbij het beter is om allebei een advocaat te nemen? Kun je zaken nog goed overleggen met elkaar? Wanneer de zaken nog op een redelijke manier besproken kunnen worden kan het sneller gaan.

 

De snelste manier om te scheiden is door online te scheiden. Samen maak je afspraken en stuur je de documenten heen en weer. De scheiding kan zo binnen een paar weken afgerond zijn.

 

Wanneer er iets hulp nodig is, is het goed om een mediator of scheidingscoach in te schakelen. Het traject duurt dan iets langer. Afhankelijk van de persoonlijke situatie duurt het twee tot acht weken. Binnen een paar weken tot maanden kan de scheiding dan rond zijn.

 

Wanneer het allemaal wat moeizamer gaat en jullie allebei een advocaat in de arm nemen duurt het wat langer. Het is afhankelijk van hoe moeizaam het gaat. Er zijn scheidingen welke soms wel jaren hebben geduurd. Iets wat je natuurlijk niet direct zou willen. Er zijn trouwens veel situaties waarbij beide partijen een advocaat nemen. Zelfs als de relatie nog voldoende goed zou zijn om gezamenlijk te scheiden. Iedere situatie is namelijk anders en het is belangrijk om hierin jouw eigen weg te volgen. Wil je meer informatie over wat voor jou verstandig zou zijn? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Wil je snel scheiden?

 

We bespreken graag jouw persoonlijke situatie met je of jullie om te kijken hoe snel je kunt scheiden.

Vragen? Wij helpen je graag!

Gebruik ons formulier.
    Wanneer kunnen we het beste contact met je opnemen? Bellen in de ochtendBellen in de middagBellen in de avondGraag contact per email
    Voorkeur eerste contact met (maak jouw keuze hieronder):
    Interesse in contact met (svp aanvinken): MakelaarAdvocaatMediatorScheidingscoachFinancieel/Hypotheek Advies