Hoe voorkomen we dat we ruzie krijgen als het over geld gaat?

Voorkom ruzie over geld

 

Misschien is geld wel één van de oorzaken van de scheiding. Hoe voorkom je dan dat je er niet steeds ruzie over gaat maken?

 

Het is belangrijk om veel te blijven praten (zonder ruzie te maken). Het is belangrijk om te kijken hoe je allebei bent opgegroeid en welke waarden je hebt meegekregen over geld. Door hier goed over te praten kun je elkaars verschillen ontdekken en ook gaan accepteren. Het kan soms zelfs zo zijn, dat je er opeens begrip voor krijgt en een ander gaat waarderen. Vaak vermijdt een van beiden om te praten over geld. Ze hebben het gevoel dat ze hebberig overkomen en misschien soms ook dat ze dom overkomen. NIet nodig. Door goed te praten maak je samen de juiste beslissingen op basis van de juiste informatie.

 

De relatie is slechter geworden

 

Het is daarom vaak ook moeilijk om over geld te praten. Het is slim om een scheidingscoach of een mediator in te schakelen om zo een goed begrip te krijgen van de totale situatie. Maak rationele beslissingen en maak geen ruzie. Het is tijd om samen een goede oplossing te vinden om snel en op de best mogelijke manier te gaan scheiden.

Vragen? Wij helpen je graag!

Gebruik ons formulier.
    Wanneer kunnen we het beste contact met je opnemen? Bellen in de ochtendBellen in de middagBellen in de avondGraag contact per email
    Voorkeur eerste contact met (maak jouw keuze hieronder):
    Interesse in contact met (svp aanvinken): MakelaarAdvocaatMediatorScheidingscoachFinancieel/Hypotheek Advies