Huis taxatie bij scheiding

Taxatie en waardebepaling van de koophuis bij een scheiding

Taxatie van het huis bij scheiding

 

Wanneer jij of je partner de maandlasten zelfstandig kan opbrengen is het mogelijk om de hypotheek op één naam te zetten. De vertrekkende persoon zal dan ontslagen worden van hoofdelijke aansprakelijkheid. De andere persoon zal de vertrekkende persoon ook moeten uitkopen of geld toekrijgen afhankelijk van de waarde van de woning.

Gevolgen waardebepaling

 

Als er overwaarde is dan zal de partner die in de woning blijft wonen de andere moeten uitkopen. Het bedrag zal de helft van de overwaarde zijn. Wanneer er een onderwaarde is zal juist de vertrekkende partij moeten bij betalen. Hier zal het om de helft van de onderwaarde gaan. De taxatie van de woning is bepalend om de overwaarde of de onderwaarde te bepalen.

 

Een taxatierapport zorgt voor een onafhankelijke waardebepaling van de woning.

Vragen? Wij helpen je graag!

Gebruik ons formulier.
    Wanneer kunnen we het beste contact met je opnemen? Bellen in de ochtendBellen in de middagBellen in de avondGraag contact per email
    Voorkeur eerste contact met (maak jouw keuze hieronder):
    Interesse in contact met (svp aanvinken): MakelaarAdvocaatMediatorScheidingscoachFinancieel/Hypotheek Advies