Ik kan nu al niet rondkomen, hoe gaat dat straks na de scheiding?

De koek is op

 

Soms is de koek op. Steeds vaker zien we mensen scheiden die ouder zijn dan 50 jaar. De kinderen zijn uitgevlogen en samen kom je tot de ontdekking dat de fut eruit is. Je beseft dat het beter is om een punt te zetten achter je gezamenlijke leven. Pijnlijk en het zorgt ook voor grote veranderingen. Ook in de portemonnee.

 

Wat kost een scheiding gemiddeld?

Wanneer het mogelijk is kun je met de hulp van een mediator gaan scheiden. Het zorgt voor een besparing op de kosten van twee advocaten. Uiteindelijk heb je nog wel een advocaaat nodig wanneer je naar de rechter gaat. Dit kun je echter gezamenlijk doen. Ook moet je stukken op laten stellen. In de regel kost een scheiding tussen de 1600 tot 2000 euro. In sommige gevallen kan de overheid een deel van de kosten (bij de rechtbank) voor haar rekening nemen. Vraag hierover meer informatie op bij onze specialisten.

 

Tips om te bezuinigen

 

Heb je na de scheiding minder geld te besteden? Dan moet je gaan strepen. Je zult moeten bezuinigen. Welke uitgaven kun je (tijdelijk) overslaan? Op de vaste lasten zal je weinig kunnen besparen. De woonkosten en het eten gaat gewoon door. Wel kun je minder besteden aan vakanties en uitjes. Maak een lijst met prioriteiten en maak keuzes uit wat wel en niet noodzakelijk is.

 

Ook kun je op zoek gaan naar extra werk. Misschien heb je meer tijd om een extra baantje te nemen om zo meer geld te verdienen.

 

Spaar het geld wat je over hebt om zo onverwachte tegenvallers mee op te vangen.

Vragen? Wij helpen je graag!

Gebruik ons formulier.
    Wanneer kunnen we het beste contact met je opnemen? Bellen in de ochtendBellen in de middagBellen in de avondGraag contact per email
    Voorkeur eerste contact met (maak jouw keuze hieronder):
    Interesse in contact met (svp aanvinken): MakelaarAdvocaatMediatorScheidingscoachFinancieel/Hypotheek Advies