Waarom heb ik naast een mediator ook een advocaat nodig en andersom?

Mediator of advocaat nodig?

 

Wanneer je gaat scheiden moet er veel geregeld worden op financieel en juridisch vlak. Het is vaak niet gemakkelijk, omdat er ook veel emoties bij komen kijken. Het is daarom goed om een derde partij erbij te halen. Het kan een advocaat zijn of een mediator. Wanneer kies je voor wie? Het is vaak afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden.

 

Wanneer mediation?

 

Mediation werkt het beste wanneer beide partners dit willen. Een mediator beslist niets en is de partij om gezamenlijk besluiten te maken. Mediation is eigenlijk een soort van bemiddeling in een conflict. Een mediator gaat samen met iedereen om tafel om een goede oplossing te zoeken voor alle partijen.  Naast de financiële aspecten komen ook de emotionele zaken aan bod. Het is zeker goed om mediation te overwegen wanneer er kinderen zijn. Een scheidingsmediator helpt om ondanks de scheiding toch samen goede ouders te zijn van jullie kinderen.

 

Lagere kosten bij mediation?

 

Een voordeel van mediation is dat de kosten vaak lager zijn bij mediation dan wanneer iedere partij een advocaat inschakeld. Het is vaak een belangrijke reden om voor mediation te kiezen. Het is mogelijk om zo sneller te scheiden en de kosten beperkt te houden. Uiteindelijk zal (gezamenlijk) een advocaat ingeschakeld moeten worden om de scheiding bij de rechtbank af te wikkelen.

 

 

Scheiden met eigen advocaat kan snel gaan

 

Wil je (beiden of een van de twee) niet naar een mediator? Dan is het beter om een scheiding via een advocaat op te starten. Een advocaat behartigt één van de twee partijen en niet beiden in deze situatie. Je hebt je eigen advocaat nodig als je dit doet.  De advocaten kunnen gezamenlijk kijken wat schappelijk is met en zonder de partners.  Het is niet zo dat twee advocaten ervoor zorgen dat de scheiding minder snel gaat. Het kan juist ook heel snel gaan.  De kosten zijn wel wat hoger, omdat bied partners hun eigen advocaat hebben.

 

Vragen? Wij helpen je graag!

Gebruik ons formulier.
    Wanneer kunnen we het beste contact met je opnemen? Bellen in de ochtendBellen in de middagBellen in de avondGraag contact per email
    Voorkeur eerste contact met (maak jouw keuze hieronder):
    Interesse in contact met (svp aanvinken): MakelaarAdvocaatMediatorScheidingscoachFinancieel/Hypotheek Advies