Wat zijn de kosten van een echtscheiding?

Wat kost een scheiding?

 

Een echtscheiding is niet gratis. Er is een uitspraak nodig bij de rechtbank en hiervoor heb je een advocaat nodig.  Wanneer er te weinig inkomen is kan de overheid een deel bijdragen. Het scheelt in de portemonnee. Er zijn vaak nog andere kosten. Wat doe je met de woning? Moet je naar de notaris voor het veranderen van het testament?

 

 

Wat kost een scheiding grofweg?

 

De belangrijkste kostenpost bij een scheiding is de mediator of de advocaat. Wanneer er twee advocaten worden ingeschakeld zijn de kosten wat hoger. Het is vaak mogelijk om vooraf bij de mediator of advocaat een prijs af te spreken. Zo is er helderheid. Hoe complexer een scheiding is, hoe hoger de rekening wordt. Een ingewikkelde scheiding kan zo tienduizenden euro’s gaan kosten.

 

De kosten laag houden

 

Door een mediator in te schakelen en vervolgens een gezamenlijk advocaat om de zaken bij de rechtbank af te wikkelen kan de kosten laag houden. Het is belangrijk om alles goed en netjes te regelen. Door dit gezamenlijk te doen worden de kosten een stuk lager. Dit is niet altijd mogelijk. Een scheiding waarbij beide partijen hun eigen advocaat of vertrouwenspersoon hebben kan meer kosten met zich meebrengen in eerste instantie. Op de lange termijn kan dit wel de verstandige keuze zijn. Kijk wat het beste is voor jou en laat je door onze specialisten adviseren.

Vragen? Wij helpen je graag!

Gebruik ons formulier.
    Wanneer kunnen we het beste contact met je opnemen? Bellen in de ochtendBellen in de middagBellen in de avondGraag contact per email
    Voorkeur eerste contact met (maak jouw keuze hieronder):
    Interesse in contact met (svp aanvinken): MakelaarAdvocaatMediatorScheidingscoachFinancieel/Hypotheek Advies