Wat zijn mijn rechten als er huwelijkse voorwaarden zijn?

Huwelijkse voorwaarden bij de scheiding?

 

Wanneer er huwelijkse voorwaarden zijn opgesteld zijn er afspraken over hoe het vermogen wordt verdeeld bij een scheiding. Huwelijkse voorwaarden zijn schriftelijk vastgelegde afspraken welke voor het huwelijk zijn opgesteld en de verdeling bij een scheiding weergeven.

 

De huwelijkse voorwaarden gelden alleen wanneer ze door een notaris worden vastgelegd. Sinds 2012 is het niet meer nodig om naar de rechter te gaan voor het vastleggen of veranderen van de huwelijkse voorwaarden. De belangrijkste regel is dat bij het huwelijk het vermogen van de twee partners samenvloeien tot één vermogen. Normaal zou bij een scheiding alles 50/50 verdeeld worden. Door de huwelijkse voorwaarden is het mogelijk om hiervan af te wijken.

 

Er zijn verschillende huwelijkse voorwaarden

 

Het is goed om te kijken welke huwelijkse voorwaarden je hebt. De beperkte gemeenschap en koude uitsluiting komen het meeste voor. Wij kijken graag samen met je naar de huwelijkse voorwaarden en wat het betekent bij een scheiding.

Vragen? Wij helpen je graag!

Gebruik ons formulier.
    Wanneer kunnen we het beste contact met je opnemen? Bellen in de ochtendBellen in de middagBellen in de avondGraag contact per email
    Voorkeur eerste contact met (maak jouw keuze hieronder):
    Interesse in contact met (svp aanvinken): MakelaarAdvocaatMediatorScheidingscoachFinancieel/Hypotheek Advies