Wat zijn mijn rechten m.b.t. De opgebouwde pensioenen?

Hoe wordt het pensioen verdeeld  bij de scheiding?

 

Vaak wordt het pensioen niet uitvoerig behandeld bij een scheiding. Het is toch belangrijk. Vooral bij vrouwen is het een ondergeschoven kindje. Soms wordt het compleet vergeten. Ook bij de meeste mannen krijgt het niet altijd de aandacht die het moet krijgen. Vooral een gebrek aan kennis over het pensioen en de wetten en regels hiervan zijn een reden. Bij de advocaten, mediators of scheidingscoaches komt het onderwerp ook niet standaard aan bod. Het opgebouwde pensioen is van jullie beiden. Het is belangrijk om hier ook afspraken over te maken bij de scheiding.

 

De Wet verevening pensioenrechten

 

Er is een wet om het opgebouwde pensioen (tijdens de huwelijkse periode) te verdelen. Er bestaan rechten over en weer over het opgebouwde pensioen. Leg het goed vast! Je kunt een deel pensioen krijgen van het opgebouwde pensioen wanneer je partner met pensioen gaat.

 

Waar moetje op letten en wat moet je doen?

 

Het is goed om naar je persoonlijke situatie te kijken om op basis hiervan de juiste zaken te regelen.

 

Vragen? Wij helpen je graag!

Gebruik ons formulier.
    Wanneer kunnen we het beste contact met je opnemen? Bellen in de ochtendBellen in de middagBellen in de avondGraag contact per email
    Voorkeur eerste contact met (maak jouw keuze hieronder):
    Interesse in contact met (svp aanvinken): MakelaarAdvocaatMediatorScheidingscoachFinancieel/Hypotheek Advies