Geldzaken en scheiden

Scheiden en de hypotheek

 

Er komt een hoop kijken wanneer jullie gaan scheiden. Wanneer er een koophuis is dan is het belangrijk om de zaken rondom de hypotheek goed te regelen. Kan iemand in de woning blijven wonen? Moet de woning verkocht worden? Wat is het beste en wat is er mogelijk?

Drie manieren om huis en hypotheek goed te verdelen

* Een persoon koopt de ander uit

* Het huis wordt verkocht en de schuld of winst wordt gedeeld

* Jullie wachten nog met wat je met de woning doet

Snel meer duidelijkheid

We begrijpen dat je graag snel meer duidelijkheid wilt hebben. Neem gerust contact met onze financieel specialist op om de persoonlijke situatie te bespreken.

scheiden en geldzaken

Inkomen en de financiën

Naast het eventueel verdelen van het huis en de hypotheek zijn er nog andere financiële zaken van belang. Denk aan de Belastingdienst, het pensioen en ook het verdelen van verzekeringen.

Scheiden en het pensioen

Bij een scheiding denk je niet direct aan het pensioen. Het is ook een onderdeel van de financiële zaken welke verdeeld moet worden.

Veel mensen staan niet stil bij het opgebouwde pensioen. Ook weten ze niet hoe het verdeeld dient te worden. Natuurlijk is dat logisch. In de meeste gevallen zit je middenin je werkende leven en denk je nog niet aan je pensioen. Het verdelen van het pensioen is vaak maatwerk. Zorg dat dit ook netjes wordt afgewikkeld.

Scheiden, belastingdienst en toeslagen

Voor de belastingen en toeslagen gaat er veel veranderen. Hoe doe je de belastingaangifte? Zijn er kosten voor een nieuwe hypotheek geweest? De kosten van de scheiding en ook mogelijke afspraken over alimentatie tellen mee.

Wanneer je in het jaar van de scheiding nog samen de belastingaangifte doet dan is het mogelijk om de aftrekposten optimaal te verdelen.

Vragen?

Neem gerust contact op met onze specialisten over wonen en financiële zaken.
    Wanneer kunnen we het beste contact met je opnemen? Bellen in de ochtendBellen in de middagBellen in de avondGraag contact per email
    Voorkeur eerste contact met (maak jouw keuze hieronder):
    Interesse in contact met (svp aanvinken): MakelaarAdvocaatMediatorScheidingscoachFinancieel/Hypotheek Advies