Juridische zaken bij een scheiding

Hebben we een advocaat nodig?

 

Wanneer jullie gaan scheiden dan moet je verplicht een advocaat inschakelen. Een scheiding moet namelijk door een rechtbank uitgesproken worden. Alleen advocaten kunnen een echtscheiding indienen bij een rechtbank.

 

Het is wel mogelijk om gezamenlijk een advocaat te nemen.

 

Bij een scheiding kan het ook verstandig zijn om beiden een eigen advocaat te nemen. Zo worden de belangen van alle partijen goed vertegenwoordigd. Beiden een eigen advocaat nemen gebeurt trouwens niet alleen wanneer het noodzakelijk is, zoals bij een vechtscheiding. Het gebeurt ook in tal van andere scheidingen. Iedere scheiding is uniek en het is daarom belangrijk om het juiste advies te krijgen.

Belangrijk

 

Het is dus belangrijk om te bepalen of je

 

– gezamenlijk gaat scheiden of

 

– het verstandig is om beiden een eigen advocaat te nemen om verschillende redenen.

 

Afhankelijk van de situatie wordt er één of twee advocaten ingeschakeld. Natuurlijk heeft dat zijn impact op de kosten. Het is echter bij iedere situatie verschillend wat het beste is. Natuurlijk kan het een idee zijn om eerst naar een mediator of scheidingscoach te gaan om te kijken of een gezamenlijke scheiding toch mogelijk is.

echtscheiding scheiden advocaat

Wat kost een scheiding?

Natuurlijk is het goed om ook te kijken naar de totale kosten van een scheiding, waaronder die van de advocaat. Informeer naar de mogelijkheden en bespreek je persoonlijke situatie met een advocaat.

 

Vragen?

Natuurlijk kun je bij ons terecht met al je vragen. Gebruik het reactie formulier hieronder.
    Wanneer kunnen we het beste contact met je opnemen? Bellen in de ochtendBellen in de middagBellen in de avondGraag contact per email
    Voorkeur eerste contact met (maak jouw keuze hieronder):
    Interesse in contact met (svp aanvinken): MakelaarAdvocaatMediatorScheidingscoachFinancieel/Hypotheek Advies